Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Επιστημονική ημερίδα για τη διάσωση του Σαρακατσάνικου προβάτου

Στις 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή ημερίδα που είχε ως αντικείμενο τη ανάδειξη και διάσωση του Σαρακατσάνικου πρόβατου που κινδυνεύει να εξαφανισθεί και η αξιοποίηση των προϊόντων του. Η προσπάθεια που γίνεται για το Σαρακατσάνικο πρόβατο είναι ένα μήνυμα ώστε να μη χαθούν οι ντόπιες φυλές που είναι πολύτιμες για την παραγωγή της φέτας.
Η ημερίδα διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), του Μορφωτικού Συλλόγου Θράκης και της επιστημονικής ομάδας, με συντονιστή τον Καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Α. Γεωργούδη, που έχει δραστηριοποιηθεί για τη διατήρηση και βιώσιμη αξιοποίηση του Σαρακατσάνικου πρόβατου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα καθώς και την εκδήλωση της αναπαράστασης του κούρου που ακολούθησε την άλλη μέρα στο ιστολόγιο του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΓΙΑ ΤΟ 28ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Tην Κυριακή 29 Ιουνίου 2008 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Ημαθίας οργανώνει ημερήσια εκδρομή στο Περτούλι Τρικάλων με την ευκαιρία του 28ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων. Στην φετινή εκδήλωση θα χορέψει και το εφηβικό χορευτικό το Συλλόγου μας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα :

6973 605 466
κ. Καραγιάννη Στέργιο

6977 663 521
κ. Κωτούλα Χρήστο

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 24 Ιουνίου 2008.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2008 ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε εκδρομή στην Χαλκιδική για τα μέλη του χορευτικού μας. Στην εκδρομή συμμετείχαν πολλά παιδιά των χορευτικών τμημάτων γονείς συνοδοί καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδρομή συμπεριελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στο περίφημο σπήλαιο των Πετραλώνων και στο παρακείμενο Ανθρωπολογικό μουσείο. Ο ίδιος ο Δρ. Άρης Πουλιανός ιδρυτής της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος και γνωστός ερευνητής της ιστορίας των Σαρακατσάνων μας υποδέχθηκε και μας καλοσώρισε στους χώρους του σπηλαίου και του μουσείου. Η ξενάγηση τόσο στο σπήλαιο όσο και στο μουσείο ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Μετά το μεσημεριανό φαγητό και γυρίζοντας πίσω σταματήσαμε και στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης Mediterranean Cosmos.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τον γραμματέα του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. κο Σούρλα Κώστα, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2008 ασκεί πλέον τα καθήκοντα του Αντινομάρχη Ημαθίας. Θεωρούμε μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας που ένα μέλος του έφτασε σε τόσο υψηλή θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ελπίζουμε η επιτυχία αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους Σαρακατσάνους του νομού μας.