Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ντοκυμαντέρ για τους Σαρακατσάνους από την ΕΡΤ

Πληροφορούμαστε από το ιστολόγιο του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θράκης (Κομοτηνής) αλλά και από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ ότι αυτό το Σαββατοκύριακο γίνονται τα γυρίσματα ντοκυμαντέρ σχετικά με τα ήθη και έθιμα των Σαρακατσάνων.

Η προσπάθεια αυτή χρηματοδοτείται από την Νομαρχία Ροδόπης και ήταν προσωπική δέσμευση του Νομάρχη κου Γιαννακίδη Αριστείδη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το ντοκυμαντέρ
θα είναι ημίωρης διάρκειας και τα γυρίσματα θα γίνουν στο Μουσειακό οικισμό των Σαρακατσάνων στη διασταύρωση Φαναρίου, αλλά και στη μοναδική στάνη του κ. Καζάκου στη Νέα Σάντα, όπου ακόμα εκτρέφεται το αυθεντικό Σαρακατσάνικο πρόβατο.

Σχετικά με την στάνη του κ. Καζάκου μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της εφημερίδας "Ο ΧΡΟΝOΣ" της Κομοτηνής από τις 10 Μαίου 2007 αλλά και το άρθρο του ιστολογίου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θράκης σχετικά με την αναπαράσταση του κούρου ο οποίος έγινε στα πλαίσια της επιστημονικής ημερίδας για τη διάσωση του Σαρακατσάνικου προβάτου τον Ιούνιο του 2008 και η οποία περιελάμβανε και επίσκεψη στην στάνη του κ. Καζάκου.

Αξιόλογη προσπάθεια από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θράκης και περιμένουμε νέα σχετικά με την προβολή του ντοκυμαντέρ από την τηλεόραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: