Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Σήμερα από την ΕΤ1 Τραγούδια και χοροί των Σαρακατσαναίων

Σήμερα στις 11:30 από την ΕΤ1 παρακολουθήστε την εκπομπή Μουσική Παράδοση με θέμα "Τραγούδια και χοροί των Σαρακατσαναίων".

Η μοναδική λαογραφική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, παρουσιάζει για μια ακόμα χρονιά τις δραστηριότητες τοπικών συλλόγων, που διασώζουν την μουσικοχορευτική παράδοση των περιοχών τους, στη γνήσια και αυθεντική μορφή της.
Παραδοσιακές χορωδίες και ορχήστρες αποδίδουν τραγούδια διαφόρων περιοχών, που έχουν λησμονηθεί στο βάθος του χρόνου και δεν έχουν ποτέ συμπεριληφθεί στη δισκογραφία. Τα τραγούδια αυτά έχουν διασωθεί μόνο από παλιότερες συλλογές ειδικών λαογράφων και από την προφορική παράδοση.
Οι καταγραφές γίνονται στους τόπους των τραγουδιών, όπου παράλληλα με τα τραγούδια και τους χορούς, η εκπομπή αποτυπώνει τη φυσική ομορφιά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Στη διάρκεια των σαράντα χρόνων συνεχούς παρουσίας της, η εκπομπή έχει καταγράψει και διασώσει χιλιάδες τραγούδια, σχολιασμένα ιστορικά και μουσικολογικά, δημιουργώντας έτσι ένα πολύτιμο αρχείο για την εθνική μας παράδοση.

Πηγή : ΕΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: