Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Εγκαίνια Μουσείου Σαρακατσάνικης Παράδοσης στον Έβρο


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 5:00 μ.μ τα Εγκαίνια του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Έβρου , στην Αισύμη Αλεξανδρούπολης.


Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ» υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε , κύριος Σουφλιάς Γεώργιος, ο οποίος ήλθε ειδικά για τα εγκαίνια, για το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Έβρου και τους Σαρακατσάνους της περιοχής, που αγαπά ιδιαίτερα, όπως τόνισε άλλωστε και στην ομιλία του.

Πλήθος κόσμου , Σαρακατσάνοι , από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από την Βουλγαρία, τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των εγκαινίων και τον «Σαρακατσάνο» , τραγουδώντας χαρακτηριστικά παραδοσιακά Σαρακατσάνικα Τραγούδια , τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των εγκαινίων και την αποχώρησή του.

Συγκινημένος δήλωσε ο «Σαρακατσάνος» Υπουργός από την παρουσία του κόσμου και από το Σαρακατσάνικο "περιβάλλον", που συνάντησε και επαίνεσε το έργο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου, αλλά και παρότρυνε όλους να κάνουν το ίδιο, για τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πλήθος κόσμου Επίσημοι, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Άνθιμο , που τέλεσε και τον Αγιασμό, Νομάρχης, Γ.Γ Περιφέρειας , βουλευτές, Στρατιωτικές Αρχές, Πρόεδρο ΝΑΡΕ , Δήμαρχοι, Πρύτανις του Δ.Π.Θ , Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, διάφοροι πολιτευτές, αλλά και πολλοί επώνυμοι Σαρακατσάνοι και φίλοι, Αισυμιώτες αλλά και από άλλες περιοχές παρευρέθηκαν και τίμησαν την προσπάθεια του Συλλόγου.

Ευκαιρίας δοθείσης με την παρουσία του «Σαρακατσάνου» Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε και δραττόμενοι αυτής, οι αρχές του τόπου ζήτησαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις για υλοποίηση έργων μακρόπνοων και ιδιαίτερα σημαντικών για την περιοχή.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Έβρου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει για μία ακόμη φορά τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους ανεξαιρέτως, που τίμησαν τις Εκδηλώσεις των Εγκαινίων του « ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» και ιδιαίτερα στα ΜΜΕ για την παρουσία και προβολή του έργου του Συλλόγου.

Πηγή : Ιστοσελίδα Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Έβρου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: