Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009

Συναυλία Σαρακατσάνικου Τραγουδιού από τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για τη διατήρηση και συνέχιση των ηθών και εθίμων των Σαρακατσαναίων και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει Συναυλία Σαρακατσάνικου Τραγουδιού με θέμα "Υπαίθριοι χώροι θέασης και ακρόασης Πολιτιστικών εκδηλώσεων" την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 9.30μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι ερμηνευτές του σαρακατσάνικου τραγουδιού- Κώστας Νάκας, Νίκος Γιαννακός, Δημήτρης Χατζηπλής, Τασούλα Μαλιαχόβα, Γιάννης Γκόβαρης - , αποτελείται από πέντε ενότητες, τις οποίες έχει επιμεληθεί ο γνωστός μουσικός παραγωγός Χρήστος Τσακούμης, από τον οποίο θα γίνει αναφορά στα ιστορικά, κλέφτικα, ποιμενικά , της αγάπης και της λεβεντιάς και τα τραγούδια του γάμου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Στυλιανός Σούρλας, ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Κ.Δ. Θεσσαλίας Ντίνος Διαμάντος. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Σπανού.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


Πηγή: Ιστοσελίδα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: