Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥΣ


Για όσους δεν διάβασαν την τελευταία ανάρτηση στο ιστολόγιο του Γιώργου Κολοβού, ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ, αναδημοσιεύουμε και εμείς την είδηση.

Αύριο Κυριακή, λοιπόν, 13 Ιουνίου 2010 και ώρα 11.30 το μεσημέρι η ΕΤ3 θα προβάλλει την εκπομπή "Ο τόπος και το τραγούδι του" η οποία ειναι αφιερωμένη στους Σαρακατσάνους και τα τραγούδια τους.

Η εκπομπή είναι μία παραγωγή της ΕΤ3 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ελευθερίου – Κορδελιού "Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ", ο οποίος συμμετέχει με 117 μέλη του.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο Γιώργος Μελίκης και αναδεικύονται τα έθιμα και οι χοροί των Σαρακατσαναίων.

Η εκπομπή της ΕΤ3 «Ο τόπος και το τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη επιχειρεί και εθνομουσικολογικές προσεγγίσεις, όπως καταγράφονται μέσα από την ιστορική διαδρομή και εξέλιξη των δημοτικών χορών και των λαϊκών δρώμενων. Η εκπομπή, με σοβαρότητα και εξειδίκευση πάνω στην κοινωνιολογία του χορού και των συγγενικών προς αυτόν εμφανίσεων, καταθέτει το μουσικοχορευτικό γίγνεσθαι στο σήμερα. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια ιστορική καταγραφή, η οποία πολλές φορές γίνεται αντικείμενο μελέτης για τους ασχολούμενους με το χορό και την ιστορική του εξέλιξη.


Σκηνοθέτης: Μανώλης Ζανδές
Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργης Μελίκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Ουσταμπασίδης
Διεύθυνση-οργάνωση παραγωγής: Στέλλα Κιοσόγλου, Γιώργος Κατσαΐτης


Παρουσιαστής: Γιώργης Μελίκης 
 
Να σημειωθεί πως τα γυρίσματα έγιναν στο όρος Καιμακτσαλάν, στη θέση Σταυρός, στο χώρο του ανταμώματος των συλλόγων Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας.

**********************

Δεν υπάρχουν σχόλια: