Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

25o τοπικό αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας στο Βελούχι

 
Την Κυριακή 11 Ιουλίου θα γίνει το 25o τοπικό αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας στο Βελούχι στην θέση Αγ. Απόστολοι. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δρώμενα και αναπαραστάσεις του παλιού Σαρακατσάνικου τρόπου ζωής, παιχνίδια, χορούς από τα χορευτικά του συλλόγου και τους γέροντες κλπ


Tραγούδι: Αλαφροπάτης Μ. - Γκόβαρης Γ.
 
Πηγή : Ιστοσελίδα Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων "Η Στάνη"

***********************

1 σχόλιο:

AYTAPKEIA είπε...

Οι Σαρακατσάνοι έρχονται πάλι στο προσκήνιο!
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ δάσκαλοι της αιγοτροφικής ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ!
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply