Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Η εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" για τους Σαρακατσάνους


«Μένουμε Ελλάδα», η επιτυχημένη ταξιδιωτική εκπομπή που μεταδίδεται, καθημερινά, από τη συχνότητα της ΝΕΤ.
Το μενού περιλαμβάνει ταξίδια και γεύσεις από όλη την Ελλάδα και ένα δελτίο καιρού με τρισδιάστατα γραφικά και αναλυτικές προβλέψεις. Μέσα στο ανανεωμένο σκηνικό της εκπομπής, με τη χρήση ευρυζωνικών δικτύων, προβάλλονται εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ οι τηλεθεατές έχουν την δυνατότητα να ξεναγούνται σε γνωστούς, αλλά και άγνωστους προορισμούς, με τη βοήθεια τρισδιάστατων δορυφορικών χαρτών στους οποίους θα απεικονίζεται το ανάγλυφο της γεωμορφίας της χώρας (βουνοκορφές λίμνες, ποτάμια, εθνικοί δρυμοί κ.λ.π.). Στους στόχους της εκπομπής, περιλαμβάνεται η σύνδεση του ελληνικού τουρισμού με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση, καθώς και η ανάδειξη των νέων μορφών τουρισμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, τα οποία πραγματοποιούνται σε μοναδικά προστατευόμενα οικοσυστήματα της χώρας. Ο Γιώργος Αμυράς, η Ρένια Τσιτσιμπίκου και οι ρεπόρτερ του Μένουμε Ελλάδα «οργώνουν» τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη. Στο μενού της εκπομπής υπάρχουν μοναδικές περιηγήσεις στην φύση, σε ποτάμια, λίμνες, καταρράκτες, μονοπάτια, χιονοδρομικά κέντρα, γνωστά και άγνωστα χωριά. Σημαντικό ρόλο στις ταξιδιωτικές αποδράσεις παίζει το ανθρώπινο στοιχείο. Συναρπαστικές αφηγήσεις, μύθοι και θρύλοι και εμπεριστατωμένες θέσεις από επιστήμονες δίνουν στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να έχουν μία πλήρη εικόνα για τους τουριστικούς προορισμούς."

Έτσι κάπως περιγράφουν οι ίδιοι οι συντελεστές την εκπομπή τους. Παρ' όλο ότι η ανάρτησή μας έχει να κάνει με δύο βιντεάκια σχετικά με τους Σαρακατσάνους σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια περιήγηση στην ιστοσελίδα και να παρακολουθήσετε και άλλα βίντεο από τις άπειρες ομορφιές της Ελλάδας.



Το πρώτο λοιπόν βίντεο (διάρκειας 7 περίπου λεπτών) προβλήθηκε στην εκπομπή της 4ης Νοεμβρίου του 2005 και αφορούσε το Λαογραφικό Μουσείο των Σαρακατσάνων στις Σέρρες. Ένα πολύ όμορφο και περιγραφικό βίντεο για το Μουσείο που αξίζει να το παρακολουθήσετε.





Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο.




Το δεύτερο βίντεο (διάρκειας 10 περιπου λεπτών) προβλήθηκε στην εκπομπή της 19ης Φεβρουαρίου του 2007 και αφορούσε την Σαρακατσάνικη στάνη στον Γυφτόκαμπο της Ηπείρου. Τα Συγχαρητήρια μας και στην Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου για την συμμετοχή στην εκπομπή.







Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: