Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Εκπαίδευση Σαρακατσάνων Χοροδιδασκάλων από την Βουλγαρία απο τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Έβρου


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου ενεργώντας πιστά και συστηματικά πάντοτε, στα πλαίσια της διατήρησης, διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ξεκίνησε από 20 Απριλίου 2009 και συνεχίζει την φιλοξενία και εκπαίδευση , δέκα (10) Χοροδιδασκάλων Σαρακατσάνικων Συλλόγων από τη Βουλγαρία, η οποία θα ολοκληρωθεί την 1η Μαΐου με τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στον Παραδοσιακό Οικισμό του Συλλόγου στη Λεπτοκαρυά Αισύμης.

Η Εκπαίδευση αυτή, πραγματοποιείται σε Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «LEONARDO DA VINCI» στα πλαίσια της «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» Ενηλίκων , επ’ ωφελεία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας με διοργανωτή το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου, περιλαμβάνει μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, εκμάθησης και παρουσίασης Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, σεμινάρια με θέμα Ενδυμασία, Παραδόσεις, Έθιμα των Σαρακατσαναίων , επισκέψεις σε Μουσεία και σε άλλους Πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Εισηγητές στην Εκπαίδευση χρησιμοποιούνται αναγνωρισμένοι Χοροδιδάσκαλοι και Εκπαιδευτές, όπως ο Αν. Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ, κ. Βασίλης Σερμπέζης, ο χοροδιδάσκαλος κ. Τσιλιγγίρης Σπύρος κ.α.

Μια ακόμη προσφορά του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου, στους Ελληνικής Καταγωγής Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας και όχι μόνο, αλλά κυρίως στην Ελληνική Παράδοση και στην Πατρίδα μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Πιστόλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: