Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Νέα Ιστοσελίδα από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων


Στην περιήγησή μας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την νέα ιστοσελίδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων. Όμορφη προσπάθεια η οποία προφανώς καταργεί και το προηγούμενο ιστολόγιο από τον ίδιο Σύλλογο. Τα συγχαρητήρια μας στο Σύλλογο και του ευχόμαστε τα καλύτερα και καλό κουράγιο.

Για να την επισκεφτείτε και σεις πατήστε εδώ.

Το παρακάτω κείμενο είναι από την ιστοσελίδα ώς μήνυμα του διαχειριστή της σελίδας.

Πάντα πίστευα πως το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο αναβίωσης και διατήρησης του Σαρακατσάνικου τρόπου ζωής. Έτσι από την πρώτη μέρα ενασχόλησης μου με τον σύλλογο έθεσα σαν αυστηρά πρωταρχικό μέλημα μου την δημιουργία του ιστότοπου αυτού με στόχο να φέρω όσο το δυνατών περισσότερους νέους κοντά στην παράδοση. Ζώντας αρκετές ώρες καθημερινά μαζί τους, διαπιστώνοντας πως στις μέρες μας το σερφάρισμα στο διαδίκτυο αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητή ενασχόληση των παιδιών μας. Με βάση αυτή τη διαπίστωση η δημιουργία και η λειτουργία της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί θα βοηθήσει να γνωρίσουν οι νέοι μας τις ρίζες τους και να μπορούν να δώσουν απάντηση στο "από πού έρχομαι.

Στην εποχή μας η τεχνολογική, οικονομική και κοινωνική πρόοδος προσπαθεί να σβήσει κάθε ίχνος από τον παλαιό τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων. Και πάντα όταν αυτό συμβαίνει παρατηρείς πως η πρώτη γενιά λυπάται γι' αυτά που χάθηκαν, η δεύτερη προσαρμόζεται στην εξέλιξη και η τρίτη αρχίζει να ξεχνάει.

Η ιστοσελίδα μας έχει ανοιχτή την ολόθερμη αγκαλιά της όχι μόνο για τους Σαρακατσαναίους, αλλά και για όλους εσάς, απανταχού της γης, που αγαπάτε την παράδοση. Ευελπιστούμε ο τόπος αυτός να είναι ένας τόπος ανταμώματος και ανταλλαγής απόψεων. Η προσπάθεια αυτή θέλει και τη δική σας βοήθεια. Μπορείτε, να αποστέλλετε άρθρα, ανακοινώσεις πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο.

Θεωρώντας πως για να έχουμε μέλλον σαν Σαρακατσάνοι πρέπει να ακουστεί και η τελευταία φωνή στο τελευταίο άκρο της γης και στα πλαίσια της αμφίδρομης επικοινωνίας μέσα από το βιβλίο επισκεπτών και το Φόρουμ μπορεί ο καθένας από σας να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία αρκεί βέβαια να μην θίγει τρίτα πρόσωπα.

Για να έχετε πρόσβαση σε όλη την ιστοσελίδα καθώς και να μπορείτε να γράφετε στο Βιβλίο επισκεπτών και στο Φόρουμ, πρέπει να εγγραφείτε απλά και εύκολα σε ένα λεπτό συμπληρώνοντας μια φόρμα με τα στοιχεία σας. Σε λίγο το αίτημα σας θα γίνει δεκτό και θα μπορείτε να συνδεθείτε.

Σε περίπτωση προβλήματος σύνδεσης, αποστολής mail και γενικά σε ότι απορία έχετε θα με βρείτε στο στο mail: zgouletas@sarakatsanoi.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο skype σαν: dimitriszg

Σας εύχομαι καλή περιήγηση - Δημήτρης Ζγουλέτας ...... Σαρακατσάνος

1 σχόλιο:

AYTAPKEIA είπε...

Aναγγέλθηκε ξανά η επερχόμενη ΕΚΡΗΞΗ του ηφαιστείου Κάτλα, ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ από του Εγιαφιαλαγιόκουλ, άρα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!
ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι ΤΩΡΑ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=1_7trGmVzYU
Οι ηφαιστειακοί χειμώνες είναι σχετικά συχνό, περίπου ανά αιώνα, φαινόμενο, μόνο που παλιότερα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί συννέφιαζε και χιόνιζε επί χρόνια, όταν είχε εκραγεί ηφαίστειο στην άλλη άκρη της Γης...
May 27, 2010
LONDON - A second, much larger volcano in Iceland is showing signs that it may be about to erupt, scientists have warned.
http://www.msnbc.msn.com/id/37371442/ns/world_news-europe

The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm

Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465
Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece
http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok